coś okropnie za mną chodzi ta Ukraina
Czarnobyl / Prypeć - Strefa Wykluczenia
Zwiń
X
-
Ciekawe...kurs Wawa - Kato 17 września o 8.15 kosztuje obecnie 25 zł a bilet na ten sam autobus, ale tylko do Częstochowy kosztuje 30 zł...ktoś to umie rozkminić? Jadę bliżej to płacę więcej? WTF? :?
[ Dodano: Sob 01 Sie, 15 10:52 ]
Aha, podobno Polski BUS "6.1 Przewoźnik honoruje ulgi ustawowe przysługujące osobom uprawnionym na podstawie ustawy z dnia 20 czerwca 1992 r. o uprawnieniach do ulgowych przejazdów środkami publicznego transportu zbiorowego (tekst jedn. Dz.U. z 2013 r. poz. 1138 ze zm.) lub innymi właściwymi przepisami.". To ja się pytam czemu ulga 51% jest opisana jako niewidomi/niesamodzielni i nie ma uwzględnionych studentów do 26 roku życia (zgodnie z ustawą) a jak się weźmie wyszukiwanie to jest "Uwaga – brak wyników wyszukiwania z wybraną zniżką ustawową.". No bardzo honorują widzę :roll:
Komentarz
-
-
dylan80, to widocznie poprawili, bo do Katowic było 25 tak jak jest a do Częstochowy 30. Myślę też od razu nad powrotnym, do Czewy mam wybór 8.15 albo 12.15, do Kato jest jeszcze 9.15 - ten chyba byłby optymalny, bo znowu nie mam ochoty kupić np. na 12.15, bo jak przyjedziemy np. o 7 rano - sorry, ale co ja będę robił z bagażem w centrum Wawy przez 5 godzin Ogólnie to jak wrócę z urlopu to pójdę sobie kupić stacjonarnie, bo 51% ustawowej zniżki piechotą nie chodzi, a przez www nie da się ze zniżką...
Komentarz
-
-
nie wiem panowie ,ale wydaje mi się ,że płaczecie z powodu tych cen biletów co za różnica 10 czy 20 zł ,przecież to nie tragediaSebastian
Dyskusja z idiotą jest jak zapasy ze świnią w błocie ,po pewnym czasie zauważasz ,ze świni się to podoba
Jest Passat B7 Highline by sebastian7905
Była Black ELEGANCE by sebastian7905
Wczasy nad morzem - klik
Komentarz
-
-
z gdańska lecimy jednym autem->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
oolsztyniak, dzisiaj kupiłem bilet stacjonarnie w Czewie i babka w biurze podróży powiedziała, że nie uznają żadnych zniżek, przynajmniej na tej linii.Zamieszczone przez PolskiBusUlgi ustawowe obecnie obowiązują na liniach P6 ( Warszawa-Radom-Kielce-Kraków-Zakopane), P10 (Warszawa-Radom-Ostrowiec Świętokrzyski-Rzeszów), P13 (Wrocław-Leszno-Poznań-Bydgoszcz-Gdańsk) oraz P17 (Wrocław-Leszno-Poznań-Gorzów Wielkopolski-Szczecin)
[ Dodano: Czw 06 Sie, 15 18:29 ]
A tak btw, to wiadomo coś nt. kiedy reszta kasy?
Komentarz
-
-
we 3 prawdopodobnie
jak to będzie sebek?->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
-
Nawet nie wiedziałem że takie wycieczki są możliwe, to musi być ciekawe przezycie.organizacja ślubu i wesela www.tobedziepieknyslub.pl
Komentarz
-
-
a może pendolino się machniemy?
2x49zł->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
-
krzynol, z tym pendolino to nie głupi pomysł ,ale czy na pewno ta cena jest OK nie pomyliłeś się ,bo wydawało mi się ,że są droższe ,ale jakie by nie były to jestem za ,paliwo też nie za darmo a i parking trzeba ogarnąćSebastian
Dyskusja z idiotą jest jak zapasy ze świnią w błocie ,po pewnym czasie zauważasz ,ze świni się to podoba
Wczasy nad morzem - klik
Komentarz
-
-
rafiki, a to OK rozumiemSebastian
Wczasy nad morzem - klik
Komentarz
-
-
ale jeszcze nie ma na wrzesień, trzeba się przyczaić za niedługo->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
-
-
Dzwonił organizator wyjazdu
Termin potwierdzony 100% (bo różnie to bywa na Ukrainie i z Ukrainą ) , jutro wieczorem będę miał dalsze wskazówki
Stawka za wyjazd może się nieznacznie zmienić i na pewno nie będzie taniej
Jutro powinienem znać szczegóły, osobą, którym stawka nie będzie odpowiadała będą mogły zrezygnować z wyjazdu a zaliczka zostanie zwrócona. Podobno sytuacja "wymusza" podwyżkę.
Kolejnym problemem jest to, że zgubiłem paszport a dopiero w piątek będę na miejscu żeby złożyć nowy wniosek. Czy ktoś podpowie ile się czeka? Wszędzie piszą 30 dni :| :evil:Była O2 RS 190 km / 436 Nm
Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm
Komentarz
-
-
oolsztyniak, ja miałem po ok 3 tygodniach.
[ Dodano: Sro 12 Sie, 15 12:58 ]
Zamieszczone przez oolsztyniakStawka za wyjazd może się nieznacznie zmienić i na pewno nie będzie taniej
Komentarz
-
-
Może się zmienić i nie na stawkę niższą.
30% na pewno nie, stawiam na max 10-15%
Chodź to wróżenie z fusów.
Jutro będzie wiadomo.
Niezależne jest to ode mnie, każdy z Was dostanie umowę i rachunek do łapy więc nie myślcie, że to ja chce coś "przytulić".
Na razie no stresByła O2 RS 190 km / 436 Nm
Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm
Komentarz
-
-
oolsztyniak, a co do paszportu to jak robiłem to babka powiedziała żeby już po 2 tygodniach sobie sprawdzać w necie, bo może już być. Na potwierdzeniu, z którym idziesz po odbiór masz adres i tam jakiś nr wpisujesz...wszystko Ci w urzędzie powiedzą
[ Dodano: Sro 12 Sie, 15 13:06 ]
Zamieszczone przez oolsztyniakstawiam na max 10-15%
Komentarz
-
Komentarz